Blog

Druk, druk, maar wel leuk druk

Zaterdagochtend vertrek ik heel vroeg naar de Elf Fantasy Fair en eerder deze avond ben ik toch maar aan een kostuum begonnen. De afbeelding van Jos Weijmer is zo inspirerend en de goede stof had ik nog liggen. Ik denk dat het wel lukt om de jurk op tijd af te krijgen.

Wat nog meer inspirerend is; muziek die speciaal voor je verhaal wordt gecomponeerd. Collega schrijver en film componist Jochem de Jong maakt speciaal voor mij een stuk van zo’n 4 minuten. Ik luister er nu naar. Ik heb het al heel vaak gehoord de afgelopen dagen, maar het blijft me kippenvel bezorgen. Dit is niet zomaar een stuk muziek wat goed bij de Lilith-trilogie past, maar een stuk dat precies de goede sfeer weergeeft. Heel erg bijzonder.
Jochem heeft zelf ook een bijzonder boek geschreven en daarbij een soundtrack gecomponeerd. “De Vloek van het IJzer” is geïllustreerd door Jos Weijmer en is verkrijgbaar als grote hardcover-editie, vanaf komend weekend op de Elf Fantasy Fair.
Voor wie nieuwsgierig is naar de Lilith-theme, die moet nog even wachten. Dat stuk zal 28 april tijdens de presentatie van “Geboren in Licht” voor het eerst gedraaid worden.

De boekpresentatie… Als ik er aan denk, word ik heel even zenuwachtig voor ik er heel veel zin in krijg. Vandaag heb ik de film getest in de bioscoop. Mijn banieren komen mooi in beeld en ik sta drie keer op de aftiteling. Als je er 28 april bij bent, ben je dus wel verplicht om ook de aftiteling uit te zitten.
Er zijn trouwens nog plaatsen over. Dus als je je nog niet hebt aangemeld voor de presentatie en de film, doe dat dan nu. Het wordt ongetwijfeld een middag vol bijzondere ontmoetingen.

Daarover gesproken… Na de test in de bioscoop nam ik de bus naar huis. Toen ik er alleen in zat, maakte de buschauffeur een praatje met me. Bleek hij ook veel – en vooral fantasy – te lezen. Ik heb hem dus maar meteen uitgenodigd voor het feest. Zou toch leuk zijn om hem daar weer tegen te komen.

Maar dat geldt voor jullie allemaal. Tot op de Elf, 28 april of een andere keer!

Liefs Kim

Oh, ik heb trouwens een nieuwe website: www.kimtentusscher.com Deze weblog blijft wel gewoon bestaan.

En dan vergeet ik ook nog bijna om te zeggen dat overal op internet aandacht wordt besteed aan Geboren in Licht. Kijk maar eens op Fantasy Wereld voor een interview, een prijsvraag, een gastblog van Jos Weijmer en morgen(?) een deleted scene uit de trilogie. Of op Fantasyboeken.org voor een ander interview, een andere prijsvraag en een andere deleted scene. Ook in diverse kranten wordt aandacht besteed aan mijn nieuwe boek en de presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!