Blog

Presentatie Geboren in Licht – deel 2

De Elf Fantasy Fair was natuurlijk een geweldige plek om Geboren in Licht voor het eerst aan het lezerspubliek te showen, maar de officiële presentatie van het afsluitende deel van de Lilith-trilogie vond plaats op 28 april. Met alle media-aandacht, de EFF en de aanloop naar de presentatie was ik al weken aan het stuiteren en daarom voorspelde ik dat ik zondag 29 april ziek zou zijn. Dat viel gelukkig mee, maar intense weken waren het wel. Heerlijke weken ook.

Zaterdag was ik natuurlijk veel te vroeg wakker. Meteen overvielen de zenuwen me. Erg irritant dat alles duizend keer erger voelt als je nog half slaapt. Het was zeker een uur later voordat ik de spanning kon relativeren en ik weer wat rustiger werd. Het zou nog uren duren voor het tijd was om te gaan.

Om 10.30 uur had ik nog snel een interview voor Radio Hengelo en daarna konden we weg om de laatste dingen klaar te zetten.
Waar ik niet aan had gedacht, was dat het twee dagen later Koninginnedag was. Ik had mini-tompoucen laten maken met de kaft van mijn boek, maar verder dacht heel Hengelo aan oranjetompoucen. De rij voor de gebaksafdeling ging de hele winkel door.
Eindelijk, met acht dozen gebakjes onder de arm, kon ik door naar Cinema Hengelo. Er stonden daar zelfs al mensen te wachten en dan gebeurt natuurlijk alles tegelijk. Maar met hulp van familie hebben we het toch nog gered, zodat de deuren redelijk op tijd open konden.

Ik werd meteen overladen met bloemen en felicitaties. Het was zo gaaf om alle bekende, maar ook onbekende gezichten te zien. Familie, vrienden en collega’s. Mensen uit Groningen, Leeuwarden en Heerlen en alles daartussen. Iedereen had er zin in.
Tussendoor nog een interview gedaan met DeHobbit.net en daarna alvast wat boeken gesigneerd voor de mensen die helaas eerder weg moesten.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte dat in de filmzaal plaats vond. We werden ontvangen door de sfeervolle tonen van de Lilith-theme, gecomponeerd door auteur en filmcomponist Jochem de Jong. Jos Weijmer deed een woordje waarin hij de EFF aanhaalde en onthulde dat er zeer binnenkort een nieuwe druk komt van de hele trilogie. Ook vertelde hij dat mijn debuutroman Hydrhaga dit jaar in het Engels – als geïllustreerde uitgave – wordt uitgegeven. Tot slot overhandigde hij me een waar oerwoud. Nog meer mooie bloemen!

Daarna kreeg ik de microfoon. Ik mocht voorlezen. Niet alleen uit Geboren in Licht, maar ook mijn speech. Ik had geen tijd om die uit het hoofd te leren en ik wilde zeker zijn dat ik alles zou zeggen wat ik wilde. Dit was mijn moment om Jos, maar ook mijn lezers te bedanken. Het ging gelukkig niet helemaal van papier, het lukte me om nog wat te improviseren.

Met het officiële gedeelte achter de rug, kon ik ook wat meer ontspannen. Het enige wat ik nog moest doen, was uitleggen wat mijn aandeel was bij de film Born of Hope. Dat kon ik wel uit mijn hoofd, dus wees ik iedereen erop dat de banieren en vlaggen allemaal door mij waren ontworpen en gemaakt, de leren jas van de hoofdpersoon door mij was bewerkt met een kaasrasp en schuurpapier en dat de gasten vooral moesten letten op het bloemenmandje aan de muur tijdens de geboorte van Aragorn (jaja, daar was ik bij). De film werd goed ontvangen en iedereen heeft de aftiteling uitgezeten om mijn naam drie keer tussen de andere betrokkenen te zien staan.

Daarna was het al weer tijd voor het laatste gedeelte van het programma; het signeren. Het was een middag die veel te snel voorbij ging. Helaas heb ik niet met iedereen echt kunnen kletsen, maar weet dat ik het erg waardeerde dat jullie erbij waren. En voor degenen die niet konden komen, jullie hebben echt wat gemist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!