Blog

Help Kim de zomer door.

Of: Hoe kun jij mij helpen?

loveauthorEen van de dingen die ik zo leuk vind aan het op festivals staan, is dat de lezers naar me toe komen en vertellen wat ze van mijn verhalen vinden. Een groot compliment is natuurlijk dat veel mensen vragen wanneer mijn volgende boek uitkomt. Helaas duurt dat nog minstens een jaar. Waarom? Niet alleen omdat mijn uitgever een druk publicatieschema heeft, maar vooral omdat ik moet werken en dus niet zoveel tijd overhoud om te schrijven als ik zou willen.

Daarover had ik op Elfia een leuk gesprek met een aantal mensen. Er werd voorgesteld dat een van hen me gaat sponsoren, zodat ik niet meer hoef te werken en dus sneller een nieuw boek kan uitbrengen. Omdat de man helaas niet veel te sponsoren had, kwamen we al snel op een inzamelingsactie met bekend gironummer. Met tv-show natuurlijk.
Maar ja, voordat dat realiteit wordt, heb ik mijn nieuwe boek natuurlijk al lang af.

Er zijn echter wel manieren waarop jij mij en andere schrijvers NU kunt helpen bij ons succes.
Hoe?
Vertel je omgeving over de boeken die je hebt gekocht of geleend. Breng de mensen om je heen op ideeën door ze te vertellen wat je leest. En vertel hen wat je ervan vond. Dat kan mondeling, maar natuurlijk ook via facebook of twitter. Of op een blog als deze. Schrijf eens een review op sites als bol.com of bruna.nl. Daar kun je vaak ook nog een boekenbon mee winnen.
Als je van een boek hebt genoten, kun je deze natuurlijk ook kado doen aan een ander. Of vraag er eens naar in je boekhandel of je bibliotheek, zodat zij het toch in hun assortiment gaan opnemen.

Als dit niet helpt om de verkoopcijfers omhoog te krikken, heeft het in ieder geval een ander effect: Ik krijg van al die reacties weer extra energie om te gaan schrijven.
En dat ga ik dus ook maar weer doen!

De afbeelding kwam ik een keer tegen op facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!