Blog

Over inspiratie, geschiedenis en vorderingen maken.

Mijn tijd in het Pine Ridge Indian reservaat en alles wat ik over de Indianen weet, komen terug in alle verhalen die ik tot nu toe heb geschreven. Lumea’s geloof is geïnspireerd op de religie van de Noord Amerikaanse Indianen, maar ik moet toegeven dat ik er een geromantiseerd beeld van heb gegeven. In de Lilith-trilogie komen verschillende elementen voor die verwijzen naar de Indianen, zoals het branden van salie. En natuurlijk zijn de Inuuk geïnspireerd op de Inuit.
Voor Jager ben ik een scene aan het schrijven die gebaseerd is op het bloedbad bij Wounded Knee. Ik loop al een tijdje met dit idee en zie steeds foto’s van het bloedbad en de herdenkingsritten die Kili op Facebook plaatst.
Burried-at-Wounded-Knee-1891Je kunt online veel informatie vinden over Wounded Knee. Er worden verschillende oorzaken genoemd en ook de aantallen verschillen soms, maar ik denk dat het een feit is dat de Amerikaanse soldaten in de meerderheid en beter bewapend waren. De meeste Indianen droegen geen wapens. De bron die ik gebruik, spreekt van 470 Amerikaanse soldaten tegen 340 Indianen. Het Amerikaanse leger had hen omsingeld en had 4 Hotchkiss mitrailleurs tot zijn beschikking. Het was een Indiaan die het eerste schot loste, maar de soldaten vuurden op volle kracht terug. Ongeveer 300 Indianen verloren die dag hun leven, waarvan twee-derde vrouwen en kinderen waren. 60 Soldaten stierven, meestal door eigen vuur.

Het is een verschrikkelijk verhaal uit de geschiedenis en ik hoop dat ik die kan vangen in een intense scene.

Als je meer informatie wilt, kun je het beste even googlen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!