Blog

De twee kanten van het verhaal.

skinchanger
In de Lilith-trilogie, maar ook in Jager – Prooi komen gedaanteverwisselaars voor (voor wie niet weet wat dat zijn: mensen die in dieren kunnen veranderen). Maar hoe kwamen deze wezens eigenlijk in mijn wereld?

Er zijn verschillende verhalen over en het ligt er maar net aan wie je het vraagt welk antwoord je krijgt. In de Lilith-trilogie wordt het heroïsche verhaal uitgelegd. Ooit was er een oorlog tussen de Nicasiërs en de Hurath. Die laatste waren veel sterker, maar er was een groepje Nicasiërs dat zich onder leiding van Thibauld bleef verzetten en bleef strijden tegen de onderdrukking door de nieuwkomers. Op een dag kregen de verzetstrijders hulp van de magiërs. Zij gaven deze mensen de wisselaarsgave. Thibauld kreeg de machtigste gave, hij werd de eerste drakenman. Anderen werden adelaarsmensen en wolfmensen (niet te verwarren met weerwolven). Maar ook andere wisselaarsrassen werden gecreëerd. In deze nieuwe vorm was het verzet veel sterker en het duurde dan ook niet lang voor de Hurath werden verslagen.

Het verrast je vast niet dat dit verhaal door de wisselaars zelf wordt verteld. Er is echter ook een ander verhaal. Dat wordt verteld door de Margalianen en is heel wat minder heroïsch.

Nadat de wereld werd geschapen, zond de Zonnevader zijn kinderen naar de aarde. Margal kwam als eerste aan op het strand en toen haar duivelse tweelingbroer volgde, blies zij zand in zijn ogen. Moriën werd blind. Margal maakte poppetjes van klei en wekte hen tot leven. Dat werden de eerste mensen. Haar broer werd jaloers, dus maakte hij ook poppetjes. Toen hij deze echter tot leven wekte, wisten de wezens niet wat ze moesten worden: mens of monster. Zo kwamen de gedaanteverwisselaars in de wereld. Sinds het begin der tijden zijn de wisselaars dus de volgelingen van de duivel en worden zij bestreden door de mensen die Margal aanbidden.

Beide kanten zijn overtuigd van het gelijk van hun verhaal. Wie ben jij bereid te geloven? Als je kiest voor de kant van de wisselaars dan wordt je vervolgd. Als je kiest voor de kant van de Margalianen, dan moet je de anderen vervolgen.

Kom lekker meekletsen op mijn facebook-pagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!