Blog

En ineens sta je middenin Naftalia.

Na slechts twee uur slaap, ging op woensdagochtend 10 juni om 4.00 uur de wekker. Als ik me niet zo misselijk had gevoeld van de spanning en vermoeidheid, zou ik meteen naast mijn bed zijn gesprongen, opgewonden om eindelijk naar Naftalia af te reizen (wat gewoon in de buurt van Arnhem blijkt te liggen). Ik sleepte me uit bed en na een kop thee en een halve boterham met hagelslag, voelde ik me iets beter. Ik naaide nog wat knoopjes aan, zocht de laatste dingen bij elkaar en werkte nog een boterham naar binnen voor eerst mijn vader en daarna ook Karen voor de deur stonden om op pad te gaan.

IMG_0759Echt, wat een spullen heb je nodig. De dag ervoor hadden we al heel wat weggebracht, maar nu weer waren de auto’s snel vol. Als ik twee weken op vakantie ga, kan ik met minder af.

Het was even zoeken naar de verzamelplaats, maar uiteindelijk hadden we de ochtendcast en -crew bij elkaar. Tijd voor koffie. En om Richard de Maaré – of vandaag Meaghun – in zijn kostuum te hijsen. We hadden de kleding natuurlijk al doorgepast, maar dat was de ruwe versie, dus was het nog steeds spannend of alles paste en er goed uitzag. Tot mijn opluchting was dat zo. Het mocht alleen wel wat viezer, maar dat was natuurlijk zo opgelost.

IMG_0801Het is onwerkelijk. Je hebt er zo lang naartoe geleefd, maar ineens is het moment daar om te gaan filmen. Van de korte nacht merkte ik dus ook niets meer, want ik stuiterde achter Paul, Jeroen en Richard aan naar wat resten van bouwsels in het bos. Het was wat kaler dan jullie zullen zien, want in de postproductie zijn hier het standbeeld en de tempel toegevoegd.

Terwijl Richard rond rende en sprong, naaide ik nog wat knoopjes aan het andere kostuum. Daar was al snel geen tijd meer voor, want we trokken steeds dieper het bos in.

De ochtend ging voorbij tot het tijd was voor Karen om haar performance te doen. Erg gaaf om te zien hoe snel zij zich over haar schroom zette en helemaal opging in het nummer. Het stond er dan ook al snel op.

IMG_0830

Tijd om alles en iedereen te verhuizen. Kevin Brouwer die Cighal speelt, voegde zich bij ons en we togen naar de plek waar we de stukken met de wolf zouden filmen. Terwijl Paul, Jeroen en Karen daar mee bezig waren, stak ik Kevin midden op de parkeerplaats in zijn kostuum. Best vreemd, sta je daar met twee ‘ridders’ in een recreatiegebied en niemand die iets zegt.

vechtenHet volgende dat we opnamen was de vechtscène. Richard en Kevin gingen er vol in. Ondertussen reed Karen vast naar Westervoort om voor het eten te zorgen. Na het gevecht nog even de eindscene van de clip en we konden met z’n allen naar onze volgende locatie, waar ook Anouk Briefjes was gearriveerd om Margal te spelen.

Na het eten en nadat de eerste stap in de transformatie van Anouk naar Godin was gezet, rende ik de toren een paar keer op en neer om de set van Meaghuns kamer helemaal af te maken. Het is zo’n lekker sfeervol plekje geworden. Beetje jammer dat Meaghun daar zelf tijdens het filmen niet echt oog voor had.

Een paar uur later, betrad ik voor de laatste keer de toren. Het was even slikken om in mijn eentje tegen middernacht naar boven te lopen. De kamer was inmiddels weer leeg geruimd en nee, er zitten geen spoken.

IMG_0916IMG_0925

Vanaf dat moment zat ik er eigenlijk doorheen, maar klaar waren we nog niet. Het was tijd voor de enige scène waarin Richard, Kevin en Anouk allemaal bijeen kwamen. Karen had het vertrek van de Godin erg mooi ingericht; steriel, maar toch ook sfeervol.

IMG_0996

Zodra ook dat erop stond, kon iedereen uit kostuum en alles opgeruimd worden. Last but not least waren de opnames van de band. Het was inmiddels donderdag toen we klaar waren. Wat een gave dag. Heel bijzonder om alles bij elkaar te zien komen en mijn eigen wereld ineens in het echt te zien.

Liefs Kim

Alle bovenstaande foto’s (behalve die van het gevecht) zijn gemaakt door Nera K. Design.

bloedneus

Niemand raakte gewond tijdens het filmen. Foto van Kevin Brouwer, make up door Ayten Yildiz.

lamp

Jan van Galen zorgde voor de mooie belichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!