Blog

24 Days Till Christmas – Een Wandeling

Gewoonlijk schrijf ik hier natuurlijk vooral over mijn fantasy boeken en het schrijfproces, maar vandaag deel ik een blog in het kader van de 24 Days Till Christmas blog hop. Aftellend naar kerst delen verschillende bloggers hun tips voor kerst. Denk aan recepten, spelletjes, verhalen, DIY’s… Ik heb besloten om een wandeling te delen, want dat is iets dat ik heel graag doe en niet alleen met kerst. Door te wandelen maak ik even mijn hoofd leeg. Of krijg ik juist weer frisse inspiratie voor mijn verhalen.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig. Doen jullie dat ook tijdens de feestdagen? Tussen alle familiebijeenkomsten door of na het kerstdiner even lekker naar buiten? Ik herinner me dat we dat al deden toen ik nog jong was. Of het bos in of ’s avonds na het eten het dorp in om de kerstetalages te bekijken. En als ik maar ver genoeg terug ga, gebeurde dat zelfs met slee. Oh man, nu voel ik me oud.

Ik ben opgegroeid in Borne aan de Deldensestraat, dus het bos waar we meestal wandelden was het Deldense Bos. Voor deze blog ben ik daar dus ook naartoe gegaan. Kerst is toch ook een tijd van tradities en herinneringen ophalen, dus terugkeren naar je roots past daar goed bij. Mijn man en ik kozen voor de Umfassungsweg. Dat is een wandeling van 11 km. Wij hebben hem wel iets ingekort, omdat we zo het minder leuke stuk konden overslaan. Want het is een hele mooie, afwisselende wandeling, maar wij vinden het stuk door Delden zelf en langs het station niet zo fijn om te wandelen. Omdat we allebei zo goed bekend zijn in dat bos, is het natuurlijk helemaal makkelijk om de route wat aan te passen.

Wat praktische informatie:

  • De wandeling is 11 kilometer en wordt aangegeven met de palen zoals op de foto.
  • Doe laarzen of wandelschoenen aan, want vooral in de winter is de kans groot dat je stukken door de modder loopt.
  • Wij parkeerden op de parkeerplaats bij kasteel Twickel. Parkeren kost hier 2 euro, maar wij kregen een muntje omdat we iets kochten in de streekwinkel. Je kunt je parkeergeld alleen contant betalen en de winkel is niet altijd open, dus neem muntgeld mee. Je kunt bijvoorbeeld ook parkeren bij het station in Delden.

We hadden een geweldige dag uitgekozen om te wandelen. Lekker fris met een heerlijk zonnetje. Hoewel de bladeren bijna allemaal zijn gevallen, zijn de kleuren met dit licht nog erg mooi. We wandelen eerst naar het kasteel en van daaruit lopen we bij het kasteel vandaan over de laan tot we de Hamweg kruizen. De Hamweg is een deel van de Umfassungsweg, dus hier pakken we de route op.

We passeren een stalletje waar je drinken en wat lekkers kunt kopen, maar ook zelfgemaakte jam. We nemen een potje mee en gaan verder. Dit is echt wel het meest modderige stuk, want we lopen door een weiland met schapen dat al lekker is omgewoeld door de dieren en de mensen.

Wat later besluiten we te gaan picknicken. We hebben lekkere broodjes, thee en soep meegenomen. Eigenlijk is zo’n wandeling perfect om de restjes van het ontbijt mee te nemen. Of het soepje dat is overgebleven van het diner de dag ervoor. Melanie deelde bijvoorbeeld een recept voor een tomaten-pastinaaksoep op dag 1 van deze blog hop. Dat zou vast heel erg lekker hebben gesmaakt in de buitenlucht met al wat kilometers in de benen. Wij houden het op een pompoensoepje van de Jumbo, want makkelijk is soms ook fijn. 😉

Verderop komen we bij mijn favoriete stuk van de wandeling: het vlonderpad. Dit was er nog niet toen ik klein was, dus nu waan ik me altijd een beetje op vakantie als ik hier loop. Na de vlonders lopen we nog wat verder door het bos, maar als we de weg hebben overgestoken, vervolgt de route zijn pad tussen de glooiende weilanden door. In de verte doemen de watertoren en de kerk van Delden op.

 

Je komt bijna langs Uitspanning het Hoogspel, waar je gewoonlijk binnen of op het terras wat kunt eten en drinken. In verband met corona hebben ze nu een afhaalpunt gemaakt. Wij maken er geen gebruik van, maar het is natuurlijk wel heel handig als je zelf bent vergeten iets warms mee te nemen.

De wandeling slaat rechtsaf en gaat verder tussen tuintjes door in de richting van het station. Daar buigt het weer af en volg je een stukje de grote weg voor je weer het bos in gaat. Als je hier niet bekend bent, is dat echt wel leuk om te wandelen, maar wij slaan linksaf en keren terug naar de auto. Björn gaat de streekwinkel nog binnen en ik loop nog een keertje naar het kasteel en maak deze sfeervolle foto die me meteen aan de wereld in mijn boeken doet denken.

Het was een heerlijke wandeling en eentje die ik je zeker kan aanraden. En dan bij thuiskomst doe je gezellig een pubquiz. Kirsten van Mamagisch legt uit hoe je die organiseert, ook als de hele familie dit jaar niet bij elkaar kan komen.

En is een pubquiz niet wat voor jou? Kelly Meeus deelt morgen op haar blog www.sprankelonline.be alles voor een leuke kerstbingo.

Zo worden het zeker hele gezellige kerstdagen!

De 24 Days ‘Till Christmas Bloghop wordt georganiseerd door Melanie van Bookstamel. Hieronder vind je het overzicht van de bloggers die meedoen. We linken ook iedere dag naar elkaar door, zodat je makkelijk alles kunt volgen. En zoek je nog een boek voor onder de kerstboom en houd je van fantasy? Neem dan een kijkje op de rest van mijn website om te ontdekken wat ik schrijf. Je vind er ook gratis voorproefjes.

Hele fijne feestdagen!

Liefs Kim.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Ik hoor graag van jou. Wil je reageren, laat een reactie achter. Dank je wel!